СТАНЦИЯ ЗА ИНСТРУМЕНТИ

СТАНЦИЯ ЗА ИНСТРУМЕНТИ

Отдава строителна техника и инструменти

Работен план за градината

Сезон по сезон

Работен план за градината

Работен план за градината - пролет

 

Пролет

Настоящият планер е предназначен да улесни поддръжката на градината, като предоставя ръководство за оптималното време през годината за извършване на определени задачи . Климатът има огромно значение за това кога някои задачи могат да се предприемат разумно. Няма смисъл да засаждате твърде рано , само защото календарът обявява, че е първият ден на пролетта, ако времето е толкова мразовито, че вашите растения нямат надежда да оцелеят. Ръководете се от преобладаващите местни климатични условия за оптимални шансове за успех.

Пролет

Пролетта е натоварено време за градинарите. Светлата част на деня се увеличава значително и слънцето грее повече. Градината оживява: дърветата разгръщат нова зеленина, а луковиците дават радостен изблик на цвят след самотата на зимата. Предприема се много сеитба, засаждане, резитба и торене, като се обръща внимание на плевелите и неприятелите като охлюви, които са особено активни сега. Не се заблуждавайте от ранните промени във времето за да харчите пари и изразходвате твърде много време – за засаждане на нови растения, които имат много малък шанс да оцелеят, ако зимните условия се върнат. Когато времето изглежда достатъчно добро за да рискувате със засаждане, следете внимателно прогнозата – внезапна късна слана може да унищожи всичко.

Основни задачи:

❀ Подхранете всички растения, които са били силно подрязани през зимата, и нанесете силен слой мулч.

❀ Когато почвата е влажна и чиста от плевели, мулчирайте границите и лехите.

❀ Ако почвата не е твърде влажна, я подгответе за засаждане, като прекопаете по подходящ начин, отстраните и изхвърлите многогодишните плевели.

❀ Почистете плевелите от алеите и пътеките.

❀ След като времето се затопли, бъдете бдителни при спазването на изискванията за поливане през този важен период на растеж, особено по време на сухи периоди.

Тревни площи:

🌱  Поставете трева или посейте семена, за да направите тревни площи, когато метеорологичните условия позволяват.

🌱Изгребете и засадете голи или износени петна.

 🌱След средата на пролетта летните цъфтящи ливади не се косят.

🌱 В края на пролетта плевете, подхранвайте и ако е необходимо, нанесете препарат срещу мъх.

🌱 Веднага след като тревата започне да расте активно на установени тревни площи, започнете да косите, като остриетата са нагласени приблизително на 2.5 см височина.

КОСЕНЕ НА ТРЕВА, ПРОЛЕТ

Ако се нуждаете от помощ за градината, може да разгледате нашите услуги тук.

Използвана литература: The encyclopedia of gardening, Deena Beverley & Barty Phillips

1 thought on “Работен план за градината”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top